Доступність посилання

ТОП новини

«Донбас підтримували і будемо підтримувати» – Путін звинуватив Київ у браку політичної волі для врегулювання ситуації на сході України


Президент Росії Володимир Путін дає сьогодні свою традиційну щорічну пресконференцію
Президент Росії Володимир Путін дає сьогодні свою традиційну щорічну пресконференцію

Президент Росії Володимир Путін заявив, що нинішній українській владі, як і попередній, бракує політичної волі, щоб врегулювати ситуацію на сході України.

На щорічній пресконференції на запитання, як він бачить перспективи врегулювання на Донбасі і взаємин Росії і України російський президент сказав, що «це значною мірою залежить від української влади».

«Всі лідери, в тому числі Володимир Зеленський приходили під гаслами врегулювання і відновлення. Але нічого у них не виходить. Починають озиратися на крайні націоналістичні сили. І нічого не виходить, не вистачає політичної волі. Нічого не зроблено в плані політичного врегулювання. Звучать заяви, що не вони збираються виконувати Мінські угоди, ставлять питання про перегляди. Але ці угоди затверджені в ООН, тому переглянути їх не можна. Врегулювання неминуче, питання коли», – сказав Путін.

Володимир Путін додав: «Донбас підтримували і будемо підтримувати, і навіть будемо збільшувати його підтримку».

Президент Росії Володимир Путін дає сьогодні свою традиційну щорічну пресконференцію. Цьогоріч Путін не сидить в залі перед сотнями кореспондентів, а відповідає на запитання через відеоконференцію зі своєї резиденції під Москвою.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG