Доступність посилання

ТОП новини

Путін щонайменше з 2023 року носить бронежилет на публічних заходах – The Moscow Times


Під пальтом Путіна на травневому параді цього року був бронежилет, йдеться у розслідуванні The Moscow Times
Під пальтом Путіна на травневому параді цього року був бронежилет, йдеться у розслідуванні The Moscow Times

Президент Росії Володимир Путін почав носити під одягом бронежилет на публічні заходи на свіжому повітрі, йому наполегливо порадила це служба безпеки, йдеться у матеріалі газети The Moscow Times.

Співрозмовники видання, які бачили Путіна зблизька на таких заходах, стверджують, що він носить бронежилет щонайменше з 2023 року. Експертка з безпеки на прохання журналістів вивчила відео з Путіним із Параду перемоги 9 травня у Москві й підтвердила, що він одягнений у бронежилет під пальтом.

У матеріалі йдеться і про інші заходи безпеки, які вживає Федеральна служба охорони (ФСО) РФ. Із Путіним літають персональні кухарі, але спеціальна група співробітників перевіряє всю їжу перед тим, як він її з’їсть. Охоронці навколо Путіна мають розкладні бронещити, замасковані під дипломати.

Видання стверджує, що служба безпеки російського правителя стурбована низкою нападів на політиків у світі, у тому числі вбивством колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе у 2022 році й нещодавнім замахом на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіца.

Серед інших ризиків називаються російське повномасштабне вторгнення в Україну, ордер на арешт, виданий на Путіна Міжнародним кримінальним судом у Гаазі й можливі атаки радикальних ісламістів.

9 червня 2022 року французьке видання Paris Match спільно з російським виданням «Проект» опублікували розслідування про те, як стежать за безпекою і здоров’ям Путіна. За даними видання, сечу і кал Путіна у закордонних поїздках збирають співробітники ФСО, кладуть екскременти у спеціально призначені для цієї мети пакети і доставляють до Росії у спеціальній валізі.

Форум

XS
SM
MD
LG