Доступність посилання

ТОП новини

Президентка Єврокомісії та лідери держав Балтії привітали Україну з Днем незалежності


24 cерпня в Україні відзначають День незалежності
24 cерпня в Україні відзначають День незалежності

Президентка Єврокомісії та лідери держав Балтії вранці 24 серпня опублікували привітання з нагоди 33-ї річниці проголошення незалежності України.

Урсула фон дер Ляєн у своєму привітанні наголосила, що
Європа завжди буде поруч з Україною, бо Україна – це Європа.

«Ваша свобода – наша свобода. Ваша безпека – наша безпека. Ми з вами з першого дня. І ми продовжуватимемо це робити стільки, скільки буде потрібно», – сказала вона у відеозверненні, оприлюдненому в соцмережі Х.

Президент Литви Гітанас Науседа у своєму відеозверенні запевнив, що

його країна продовжить бути прихильником України і Київ завжди може розраховувати на підтримку литовців.

«Українці як ніхто знають ціну свободи і незалежності. Хоробрість українського викликає захват всього світу. Зараз Україна є бастіоном вільної демократичної Європи, – заявив він.

У своєму привітанні президент Латвії Едгарс Рінкевичс сказав, що українці – нація мужності, сили і рішучості. Він висловив впевненість, що Україна переможе агресора, а Латвія буде поруч.

Президент Естонії Алар Каріс почав своє відеозвернення українською мовою та згадав слова з твору Лесі Українки, вже у перекладі, що «хто визволиться сам, той буде вільний, хто визволить кого – в неволю візьме». Він також зазначив, що немає сумнівів, що Україна змусить агресора до миру.

24 cерпня в Україні відзначають День незалежності

Форум

XS
SM
MD
LG