Доступність посилання

ТОП новини

Пригожин: битва за Бахмут «неабияк пошарпала» ПВК «Вагнер»


Тим часом, британська військова розвідка заявила 29 березня, що українські сили успішно відтіснили найманців ПВК «Вагнер» від одного з головних шляхів постачання міста
Тим часом, британська військова розвідка заявила 29 березня, що українські сили успішно відтіснили найманців ПВК «Вагнер» від одного з головних шляхів постачання міста

Голова російського угруповання найманців ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 29 березня визнав, що бої за місто Бахмут на Донеччині завдали серйозних втрат як його власним силам, так і українській стороні.

«Сьогоднішні бої за Бахмут вже практично знищили українську армію, і, на жаль, неабияк пошарпали приватну військову компанію «Вагнер», – сказав Пригожин в аудіозверненні, опублікованому його пресслужбою.

Тим часом, британська військова розвідка заявила 29 березня, що українські сили успішно відтіснили найманців ПВК «Вагнер» від одного з головних шляхів постачання міста.

Напередодні речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що ситуація в районі Бахмута є стабільно важкою, проте, за його словами, російські військові стратегічної переваги не мають.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський раніше заявив, що головним завданням Сил оборони в Бахмуті на Донеччині є виснаження переважаючих сил військ РФ.

Аналітики ISW у своєму звіті 22 березня заявили, що темп російських операцій навколо Бахмута, схоже, сповільнюється на тлі західних повідомлень про те, що російські війська можуть намагатися розпочати наступ в інших напрямках.

Україна і Росія офіційно не називають число втрат серед військових.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 29 березня Росія втратила в Україні понад 172 тисячі своїх військових.

За даними розвідки НАТО, Росія втрачає поблизу Бахмута вп’ятеро більше солдатів, ніж Україна.

XS
SM
MD
LG