Доступність посилання

ТОП новини

У Росії зʼявився памʼятник на місці падіння літака Євгена Пригожина


Пожежа на місці падіння літака Євгена Пригожина, 23 серпня 2023 року
Пожежа на місці падіння літака Євгена Пригожина, 23 серпня 2023 року

У Тверській області Росії на місці падіння літака очільника угруповання «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина встановили памʼятник. Це камінь з логотипом та написом «Кров, честь, справедливість, батьківщина, відвага, ПВК Вагнер». Фотографію памʼятника публікує телеграм-канал «Закрой за мной Тверь».

Поруч із памʼятником стоїть прапор угруповання, до якого вже принесли квіти та вінки.

Видання «7х7» нагадує, що тиждень тому у Воронезькій області відкрили памʼятник пілотам гелікоптера Ка-52, збитого 24 червня під час військового заколоту, організованого Євгеном Пригожиним.

Жодної офіційної інформації про кримінальні справи за знищення вагнерівцями кількох гелікоптерів і літака Міністерства оборони та загибель їхніх екіпажів досі немає.

Ініціатива увічнити памʼять льотчиків у державних ЗМІ не згадувалася.

Приватний літак Embraer-135, яким користувався засновник угруповання «ПВК Вагнера», зазнав аварії 23 серпня у Тверській області. Очевидці стверджують, що на борту стався вибух. Повідомлялося, що в районі катастрофи могла бути запущена зенітна ракета.

Слідство, за офіційною інформацією, розглядає всі версії події, включно з помилкою пілотування, технічними несправностями та «зовнішнім впливом».

За даними The Wall Street Journal, офіційні особи США вважають, що літак розбився внаслідок змови з метою вбивства Пригожина. У Вашингтоні припускають, що борт, найімовірніше, був підірваний під час польоту. Газета також наголошує, що район падіння уламків зачистили бульдозером. Це суперечить міжнародним нормам розслідування таких інцидентів.

Кремль відкинув будь-яку причетність російської влади до катастрофи літака Пригожина.

Форум

XS
SM
MD
LG