Доступність посилання

ТОП новини

Польські перевізники знову блокуватимуть Дорогуськ, до протесту долучаться фермери


Як зазначається, протест, до якого долучаться аграрії, розпочинається о 14:30 за київським часом
Як зазначається, протест, до якого долучаться аграрії, розпочинається о 14:30 за київським часом

Польські перевізники, яким Окружний суд у Любліні дозволив поновити блокаду кордону в Дорогуську, 18 грудня повертаються з протестом на кордоні, повідомив один із організаторів акції, політик націоналістичної «Конфедерації» Рафал Меклер.

«У понеділок в Дорогуську стартує нова блокада кордону, яку раніше заборонив війт. До нас приєднуються аграрії з організації «Об’єднане село», – зазначив Меклер.

Як зазначається, протест, до якого долучаться аграрії, розпочинається о 14:30 за київським часом.

Серед вимог польських аграріїв, які приєднуються до протесту – заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Раніше, 11 грудня, віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що було знято блокаду пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» із польського боку.

З 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні, вимагаючи повернення дозволів для українських водіїв і вилучення польських машин із електронної черги. Також вони зажадали поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки. Йдеться про блокування пунктів пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин». 23 листопада стало відомо про блокування ще одно пункту пропуску «Медика» на території Польщі. Через дії польських протестувальників у черзі застрягли близько трьох тисяч вантажівок.

Українська влада заявила, що через дії польської сторони несе значні втрати для економіки. Польща каже, що має власні економічні інтереси, які повинна захищати.

Форум

XS
SM
MD
LG