Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: екс-народному депутату повідомили підозру в злочинах проти нацбезпеки


За даними ЗМІ, прокуратура оголосила підозру народному депутату сьомого скликання Ігорю Маркову
За даними ЗМІ, прокуратура оголосила підозру народному депутату сьомого скликання Ігорю Маркову

Колишньому народному депутату «Ігорю М.» повідомили підозру в злочинах проти основ національної безпеки та громадського порядку, повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Правоохоронці інформують, що колишній народний депутат підозрюється в публічних закликах до зміни територіальних меж країни.

«У 2014-2017 роках він неодноразово, користуючись прямим ефірами телеканалів та власним каналом у YоuTube, спочатку в Одесі, згодом на тимчасово непідконтрольній території Донецької області та пізніше в Москві публічно висловлювався щодо зміни меж території країни, а також прихильності та підтримки діяльності незаконних утворень «ЛНР» і «ДНР», – заявили в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що в публічних виступах та зверненнях екс-депутата, за даними експертів-лінгвістів, містяться заклики до вчинення терористичного акту, а також до розпалювання національної ненависті, приниження національної честі та гідності, образи почуттів громадян.

У прокуратурі не називають імені екс-депутата, однак, за даними ЗМІ, мова йде про депутата сьомого скликання Ігоря Маркова.

У серпні 2015 року його затримували в італійському місті Сан-Ремо за запитом українського бюро Інтерполу. Тоді екс-депутату інкримінували хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС. Згодом суд в Італії відмовив Україні в екстрадиції Маркова.

XS
SM
MD
LG