Доступність посилання

ТОП новини

Президент Румунії звинуватив Росію у воєнних злочинах після останньої атаки на порти


Схожу критику Йоганніс озвучив 24 липня після попередньої атаки на портову інфраструктуру України на Дунаї, неподалік від румунського кордону
Схожу критику Йоганніс озвучив 24 липня після попередньої атаки на портову інфраструктуру України на Дунаї, неподалік від румунського кордону

Президент Румунії Клаус Йоганніс 2 серпня знову розкритикував російські повітряні атаки на українські порти на ріці Дунай.

«Російські тривалі атаки проти української цивільної інфраструктури на Дунаї, поблизу (кордону – ред.) Румунії є неприйнятними. Це воєнні злочини», – заявив Йоганніс.

Він додав, що дії Росії продовжують впливати на спроможність України експортувати свої товари «тим у світі, хто їх потребує».

Схожу критику Йоганніс озвучив 24 липня після попередньої атаки на портову інфраструктуру України на Дунаї, неподалік від румунського кордону.

Раніше міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що на атакованих минулої ночі російськими військами складах і елеваторах в Ізмаїлі Одеської області було майже 40 тисяч тонн зерна.

Читайте також: Путін сказав Ердогану, що Москва повернеться до зернової угоди у разі виконання Заходом зобов’язань перед РФ

Міністр зазначив, що Росія атакувала один із портів Дунайського кластеру, що є «основою глобальної продовольчої безпеки».

Раніше сьогодні влада повідомила, що в результаті російської нічної атаки дронами по Одещині постраждали об’єкти портової та промислової інфраструктури Дунаю: елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

Після того, як 17 липня влада РФ вийшла із зернової угоди російські війська почали практично щодня обстрілювати Одеську область, знищуючи портову інфраструктуру, яку використовували під час зернової угоди.

XS
SM
MD
LG