Доступність посилання

ТОП новини

Представник Ватикану відвідав собор в Одесі, пошкоджений російською атакою


Пошкоджений під час російського ракетного обстрілу Спасо-Преображенський собор в Одесі, 23 липня 2023 року
Пошкоджений під час російського ракетного обстрілу Спасо-Преображенський собор в Одесі, 23 липня 2023 року

Державний секретар Святого престолу кардинал П’єтро Паролін відвідав Одеську область – про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер 20 липня.

За його словами, Паролін зустрівся з представниками місцевої католицької спільноти, ознайомився з роботою українського зернового коридору та «оглянув зруйнований внаслідок російської атаки Спасо-Преображенський кафедральний собор».

«Це перший візит Державного Секретаря Святого Престолу в Україну після початку повномасштабного російського вторгнення. Вдячні за вираження уваги, яку Святіший Отець не припиняє приділяти Україні та встановленню справедливого миру», – прокоментував голова області.

Пресслужба Ватикану також повідомила про візит Пароліна до Одеси. За повідомленням, кардинал «прибув, щоб розділити надію».

«Я вірю, що як християни ми не повинні втрачати надію, надію на те, що завдяки благодаті Господа, Який здатен торкнутися навіть найчерствіших сердець, а також завдяки добрій волі багатьох людей, можливо віднайти шлях до справедливого миру», – йдеться в заяві священнослужителя.

Читайте також: Італія допоможе відновити собор в Одесі, зруйнований ракетним ударом РФ

Він висловив сподівання, що його візит стане внеском у побудову миру.

У ніч проти 23 липня 2023 року РФ атакувала Одеську область п’ятьма видами ракет, значну частину з яких збили українські сили ППО. Було відомо про одного загиблого та понад 20 постраждалих. Серед постраждалих – четверо дітей. Російським ударом зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, пошкоджено будівлі в історичному центрі Одеси. За інформацією влади, внаслідок атаки в Одесі пошкоджено майже 50 будинків, при чому – 25 пам’яток архітектури.

ЮНЕСКО назвала російську атаку на Одесу «зухвалою». Керівниця установи Одрі Азуле зазначила, що напад є «ескалацією насильства проти культурної спадщини України».

Форум

XS
SM
MD
LG