Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина розглядає можливість відправки ще однієї батареї Patriot в Україну – Bloomberg


Батарея Patriot стане однією з трьох, які уряд канцлера Олафа Шольца вже пообіцяв надати Україні
Батарея Patriot стане однією з трьох, які уряд канцлера Олафа Шольца вже пообіцяв надати Україні

Німеччина розглядає можливість відправки четвертої батареї Patriot в Україну, повідомляє агенція Bloomberg з посиланням на свої джерела.

За словами людей, знайомих з цим питанням, які говорили на умовах анонімності, батарея Patriot стане однією з трьох, які уряд канцлера Олафа Шольца вже пообіцяв надати Україні, в тому числі нещодавно, у квітні. За їхніми словами, Німеччина ще не прийняла остаточного рішення.

Українська влада все частіше закликає союзників до посилення протиповітряної оборони України після того, як російські війська розпочали наступ на півночі Харківщини минулого місяця. Ця несподівана атака відкрила нову ділянку фронту, змусивши Україну відволікти військові сили з інших напрямків.

Читайте також: Прем’єр-міністерка Данії вважає, що Європа має надати Україні більше систем Patriot

У квітні Німеччина пообіцяла надати додаткову батарею Patriot, а Іспанія заявила, що поставить зенітні ракети Patriot. За даними видання The New York Times, Україна отримає від Німеччини додаткову систему Patriot не раніше кінця червня.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном 14 травня заявив, що Україні потребує систем протиповітряної оборони. За його словами, «вже сьогодні» потрібні два комплекси Patriot для Харківської області, де люди постійно страждають від обстрілів.

Форум

XS
SM
MD
LG