Доступність посилання

ТОП новини

Росія: з’явилися нові супутникові фото нафтобази, де четверту добу триває пожежа


На нафтобазі у Ростовській області РФ четверту добу триває пожежа. Фото ілюстративне
На нафтобазі у Ростовській області РФ четверту добу триває пожежа. Фото ілюстративне

На нафтобазі Росрезерву в місті Пролетарськ Ростовської області РФ після атаки дронами четверту добу триває пожежа – російська служба Радіо Свобода опублікувала нові сьогоднішні супутникові знімки пожежі.


Як порахував OSINT-аналітик, що пише в соціальній мережі X під ніком MT_Anderson, вогонь вже повністю знищив 14 резервуарів з паливом, 4 – частково не пошкоджені, доля ще 44-х – невідома, бо вони, як і раніше, приховані від супутників густим димом.

Місцева російська влада заявила, що у ніч на 18 cерпня на південному сході Ростовської області РФ нібито уламки збитого дрона впали на склад дизельного палива.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження у ніч на 18 серпня комбінату «Кавказ» в Ростовській області РФ.

«Тут зберігалися нафта та нафтопродукти, які постачалися також і для потреб окупаційної армії РФ. Зафіксовано щонайменше два осередки займання на території об’єкта», – повідомили в штабі.

Читайте також: Україна вражає енергетичну інфраструктуру РФ два (або три) дні поспіль: які це матиме наслідки?

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG