Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ збили дві керовані ракети та 60 «Шахедів» – Повітряні сили про чергову атаку РФ


Українські військовослужбовці використовують прожектори, коли шукають безпілотники в небі над Києвом, 29 серпня 2024 року
Українські військовослужбовці використовують прожектори, коли шукають безпілотники в небі над Києвом, 29 серпня 2024 року

Українські військові збили дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних безпілотників Shahed-131/136, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За його даними, протиповітряна оборона працювала у межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської Сумської та Донецької областей.

Ще 14 ударних БпЛА були локаційно втрачені (упали) на території України.

У Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що у ніч на 29 серпня противник атакував Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей –РФ, із цього ж напрямку – двома ракетами, тип яких наразі встановлюється, а також 74-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 з районів: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ.

У Києві повітряна тривога сьогодні оголошувалася двічі. За даними місцевої влади, жоден російський дрон не досяг цілі – сили протиповітряної оборони збили приблизно 15 безпілотників.

За даними КМВА, уламки БПЛА впали трьох районах міста – Голосіївському, Дніпровському та Деснянському. В останньому уламки впали на територію приватного домогосподарства – виникла пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували. Даних про потерпілих немає.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG