Доступність посилання

ТОП новини

Україна зазнала масованого повітряного удару, вибухи чули в Києві, Кривому Розі, Полтаві та Харкові


Наслідки влучання ракети, фото ілюстративне
Наслідки влучання ракети, фото ілюстративне

Уночі та зранку 2 вересня Україна зазнала комбінованого повітряного удару із застосуванням ударних безпілотників і ракет різних типів.

Після півночі країну атакували кілька груп «Шахедів», серед ночі з аеродрому «Оленья» злетіли і здійснили пускові маневри в районі російського міста Енгельс сім бортів Ту-95.

Основною ціллю ударів після 5:00 був Київ. Міський голова столиці Віталій Кличко повідомляє про падіння уламків ракет у чотирьох районах Києва – Святошинському, Голосіївському, Шевченківському та Солом’янському. Є потерпілі, їхнє точне число поки не називають. У Святошинському районі горять чотири автомобілі, у Голосіївському районі палає нежитлове приміщення, також є загоряння в Шевченківському районі.

«У Голосіївському районі частково зруйнована котельня. Працюють аварійно-рятувальні служби», – додав Кличко о 6:13.

У Харкові після 1:00 два ударні безпілотники влучили по приватному житловому будинку та освітньому закладу, без постраждалих, а після 5:00 унаслідок влучання ракети сталося загоряння в садовому товаристві.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG