Доступність посилання

ТОП новини

Удар РФ по Україні: у Повітряних силах повідомили про збиття двох ракет і 11 дронів


«Усього зафіксовано застосування однієї балістичної ракети «Іскандер М», п’яти керованих авіаційних ракет Х-59 і 12 ударних БпЛА типу Shahed-136/131»
«Усього зафіксовано застосування однієї балістичної ракети «Іскандер М», п’яти керованих авіаційних ракет Х-59 і 12 ударних БпЛА типу Shahed-136/131»

Українські військові у ніч на 16 жовтня збили дві запущені Росією ракети Х-59 і 11 дронів Shahed, повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

За повідомленням, загарбники атакували Україну з кількох напрямків, застосувавши балістичне озброєння, керовані авіаційні ракети й ударні безпілотники.

«Усього зафіксовано застосування однієї балістичної ракети «Іскандер М», п’яти керованих авіаційних ракет Х-59 і 12 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Авіаційними ракетами атаковано північні та східні регіони України, «Шахеди» противник направив у різних напрямках, зокрема на захід. У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 й 11 Shahed-136/131», – йдеться в повідомленні.

Раніше про те, що Росія завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовані авіаційні ракети Х-59, балістичні ракети «Іскандер-М» й ударні БпЛА типу Shahed-136/131, у ранковому зведенні повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Повітряні сили Збройних сил України у ніч на 16 жовтня повідомляли про російську атаку дронів і роботу протиповітряної оборони у чотирьох містах: Кропивницькому, Миргороді, Хмельницькому, Старокостянтинові.

За даними Полтавської ОВА, у Миргородському районі було чути звуки вибухів, влучань у цивільну чи критичну інфраструктуру немає, але уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків. Внаслідок цього постраждали три людини, зокрема дитина.

У Хмельницькій ОВА повідомили, що в області вночі «активно працювали сили ППО, руйнувань і постраждалих немає».

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що вночі російські війська атакували область ракетами: одну збили військові з ПвК «Схід», інша поцілила по території Дніпровського району. Про наслідки влучання він не повідомив, але зауважив, що загиблих і поранених немає.

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Росія, попри докази та свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

ООН станом на 8 жовтня підтвердила загибель 9 806 і поранення 17 962 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. При цьому в організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

Форум

XS
SM
MD
LG