Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили попереджають про рух «Шахедів» з півдня та півночі


Збиття дрона-камікадзе над Києвом, 7 вересня 2024 року
Збиття дрона-камікадзе над Києвом, 7 вересня 2024 року

Кілька груп російських дронів-камікадзе рухаються регіонами України, повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ на початку доби 1 жовтня.

Наприкінці доби в понеділок військові попередили, що російські безпілотники рухаються в повітряному просторі Херсонщини, перетинають межу Миколаївської області.

Дрони також зафіксували на півночі – на Сумщині, в напрямку Полтавської області. Звідти вони згодом рухалися на південь.

Читайте також: Міненерго: на Харківщині та Запоріжжі вимикалися підстанції через бойові дії та падіння уламків «Шахедів»

Згодом, за оновленою інформацією, «Шахеди» рухалися на Кіровоградщині, в напрямку Новомиргорода, а також з півдня Миколаївщини на північний захід.

Станом на 1:31 російські дрони рухалися:

  • на півночі Миколаївщини, на північний захід
  • на Кіровоградщині, курсом на південний схід
  • на Черкащині, курсом на північ

«Київська область – загроза застосування ударних БпЛА! Можлива робота ППО», – попередили військові.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG