Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: Росія застосувала 56 БПЛА для атаки на Україну


Ілюстраційне фото. Київ під час нічної атаки дронів, вересень 2024 року
Ілюстраційне фото. Київ під час нічної атаки дронів, вересень 2024 року

Російські війська випустили по Україні керовану авіаційну ракету Х-59 з повітряного простору Курської області, а також 56 безпілотників із районів Курса, Орла та Приморсько-Ахтарська. Такі дані щодо атаки, яка тривала з вечора 16 жовтня до ранку 17 жовтня, оприлюднило командування Повітряних сил.

За повідомленням, армія РФ застосувала ударні дрони, а також безпілотники невстановленого типу. Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони.

Читайте також: КМВА про нічну атаку Росії: у Києві повітряна тривога лунала 4 рази, пошкоджений будинок

«В результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях. Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони», – йдеться в зведенні.

Крім того, військові зафіксували п’ять влучань ударних безпілотників по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

Повітряні сили закликають не чинити самостійних дій у разі виявлення «підозрілих предметів, схожих на безпілотники», натомість звертатися до поліції, рятувальників чи місцевої військової адміністрації.

Раніше Київська міська військова адміністрація повідомляла про пошкодження багатоповерхового будинку в столиці внаслідок російської атаки. За даними місцевої влади, ніхто не постраждав.

Форум

XS
SM
MD
LG