Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: війська РФ вночі атакували Україну трьома ракетами і 14 дронами


Українська протиповітряна оборона перехоплює безпілотник «Шахед» під час російського удару по Києву, 7 вересня 2024 року
Українська протиповітряна оборона перехоплює безпілотник «Шахед» під час російського удару по Києву, 7 вересня 2024 року

Російські війська в ніч на 15 вересня вдарили по Одещині двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із окупованого Криму й однією керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої частини Запорізької області, а також атакували Україну 14 ударними дронами типу Shahed (із російського Курська і з Чауди в окупованому Криму), повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«Повітряний напад противника відбивали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи і підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито одну керовану авіаційну ракету Х-59 і 10 ударних БпЛА», – йдеться в повідомленні.

За даними Повітряних сил, протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Сумській, Полтавській і Миколаївській областях.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG