Доступність посилання

ТОП новини

Рятувальники шукають зниклих безвісти після повеней у Боснії і Герцеговині, загинуло 18 людей


Рятувальні роботи після повеней і зсувів на півдні Боснії, село Глогошніца, 5 жовтня 2024 року
Рятувальні роботи після повеней і зсувів на півдні Боснії, село Глогошніца, 5 жовтня 2024 року

Команди рятувальників шукають близько 40 людей, які все ще вважаються зниклими безвісти після повені в Боснії та Герцеговині, повідомляє балканська служба Радіо Свобода.

Щонайменше 18 людей загинули після того, як сильні зливи вранці 4 жовтня спровокували повені та зсуви в центральних і південних районах балканської країни.

5 жовтня боснійська влада повідомила, що дві останні жертви були виявлені в районі села Доня Ябланіца, де проживає близько 450 осіб, неподалік від муніципалітету Ябланіца, що найбільше постраждав від стихії.

Раптові дощі випали коли жителів спали, і вода піднялася над дахами будинків, залишивши цілі села під водою. Бригади в Ябланиці працювали над тим, щоб прибрати купи каміння і сміття, коли вода спадала.

Троє загиблих були зафіксовані у Фойніці в центральній Боснії, повідомили Радіо Свобода в Службі цивільного захисту.

За попередніми даними, кількість загиблих становила 19 осіб, але ця цифра була зменшена після того, як влада Герцеговини уточнила, що деякі жертви були пораховані двічі.

Також відомо про раптові повені, викликані сильними дощами в Чорногорії, на південь від Боснії, тоді як у Хорватії сильний вітер і проливні дощі перекрили кілька доріг. Влада столиці Хорватії Загреба повідомила про надзвичайні заходи через очікування виходу річки Сава з берегів.

Форум

XS
SM
MD
LG