Доступність посилання

ТОП новини

В Україну повернули тіла 212 загиблих військових – Координаційний штаб


Поховання українських військових на кладовищі в місті Бровари під Києвом 23 квітня 2023 року
Поховання українських військових на кладовищі в місті Бровари під Києвом 23 квітня 2023 року

В Україну за підсумками репатріаційних заходів повернули ще 212 тіл загиблих військових, повідомив 31 травня Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими.

«На рідну землю вдалося повернути тіла загиблих захисників, зокрема, з Донецького, Запорізького, Луганського і Харківського напрямків, а також з тимчасово окупованих територій України (ТОТ)», – йдеться в повідомленні.

«Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла й останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів і судово-медичні експерти встановлять особи загиблих», – додали у штабі.

Читайте також: Уряд офіційно визначив розташування Національного військового кладовища

Люди відвідують могили загиблих оборонців України у День героїв. Львів, 23 травня 2024 року
Люди відвідують могили загиблих оборонців України у День героїв. Львів, 23 травня 2024 року

Там повідомили, що після ідентифікації тіла захисників будуть передані їхнім рідним для поховання.

На початку березня 2024 року омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що в Україні вдалося ідентифікувати понад 2800 тіл і фрагментів тіл військових.

Невідомо, скільки тіл залишаються неідентифікованими. Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими регулярно повідомляє про репатріацію тіл українських військових. Їх перевозять до державних установ для передачі представникам правоохоронних органів і судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

Форум

XS
SM
MD
LG