Доступність посилання

ТОП новини

Цифрове посвідчення ветерана може повністю замінити паперове – Кабмін


Кабінет міністрів підтримав зміни до законодавства, які дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в «Дії»
Кабінет міністрів підтримав зміни до законодавства, які дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в «Дії»

Кабінет міністрів підтримав зміни до законодавства, які дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в «Дії», йдеться у повідомленні Мінцифри.

За даними міністерства, після рішення Кабміну його має підтримати Верховна рада. Після чого паперове посвідчення ветерани отримуватимуть за бажанням.

У відомстві кажуть, що посвідчення в «Дії» можна перевірити за QR-кодом всього в один клік. Тож після ухвалення змін зменшиться кількість підроблених чи застарілих паперових документів.

«Зможете не боятися загубити або пошкодити посвідчення, воно буде завжди під рукою – у смартфоні», – сказано у повідомленні.

Раніше Міністерство оборони України анонсувало застосунок «Армія +» для військових, який дозволить за допомогою смартфону отримувати документи, писати відгуки і навчатися.

«Дія» (скорочення від «Держава і я») – мобільний застосунок, розроблений Міністерством цифрової трансформації України. «Дію» було запущено у 2020 році. Застосунок дає змогу зберігати водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти й інші документи в смартфоні, а також передавати їхні копії при отриманні певних послуг. Також через «Дію» можна отримати державні послуги.

Форум

XS
SM
MD
LG