Доступність посилання

ТОП новини

Україна пропонує Португалії, де вирують лісові пожежі, літак АН-32П із командою


Лісові пожежі в Португалії, вересень 2024 року
Лісові пожежі в Португалії, вересень 2024 року

Україна пропонує Португалії допомогу на тлі лісових пожеж на південному заході та в центрі цієї країни. Про це повідомили міністр закордонних справ Андрій Сибіга і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Україна солідарна з друзями, в тому числі з дружньою Португалією. Ми бачимо, як португальські рятувальники відважно борються зі смертоносними лісовими пожежами. За вказівками президента Зеленського, МВС України запропонував український пожежний літак АН-32П з командою для допомоги в цих зусиллях», – написав Сибіга в мережі Х.

Міністр Клименко повідомив, що за дорученням президента України зустрівся з послом Португалії Антоніу Вашку Алвеш Машадом.

«Португалія зараз страждає від масштабних пожеж, які охопили центральну та північну частини країни. На жаль, є загиблі та травмовані. Спека та шквальний вітер ускладнюють гасіння вогню. Тож запропонував пану послу допомогу від українських рятувальників. ДСНС має спеціалізований пожежний літак та підготовлених фахівців для роботи в таких умовах», – повідомив міністр внутрішніх справ у телеграмі.

Португальські пожежники станом на ранок 19 вересня переважно загасили полум’я в одному з найбільш постраждалих районі Авейру і гасять десятки вогнищ в інших місцях. Число жертв лісових пожеж сягнуло семи.

Форум

XS
SM
MD
LG