Доступність посилання

ТОП новини

У Полтаві під час удару 3 вересня пошкоджені два садки, але це не вплинуло на прийом дітей – в.о. мера


Медичні працівники чергують біля військового навчального закладу після того, як він був уражений російськими ракетами в Полтаві, 3 вересня 2024 року
Медичні працівники чергують біля військового навчального закладу після того, як він був уражений російськими ракетами в Полтаві, 3 вересня 2024 року

У районі, де 3 вересня був завданий ракетний удар по Полтавському військовому інституту зв’язку, вибуховою хвилею пошкоджені два дитячі садки. Пошкодження мінімальні, і вони не вплинули на прийом дітей, розповіла в коментарі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) виконувачка обов’язків міського голови Полтави Катерина Ямщикова. За її словами, садки працюють у штатному режимі, а діти відвідують заклад на розсуд батьків.

«Усі дітки (на момент удару – ред.) були в укриттях. Там мінімальні пошкодження від вибухової хвилі. Сьогодні садочки працюють у штатному режимі. Пошкодження не впливатимуть на прийом діток. Батьки, якщо приводитимуть діток, то однозначно все працює, і наші педагоги також неушкоджені», – розповіла Ямщикова.

За словами в.о. мера Полтави, станом на ранок 4 вересня пошкоджень зазнали 12 багатоквартирних та 28 приватних будинків. Полтавська міська рада розгорнула оперативний штаб на місці трагедії, залучено 17 одиниць техніки від міської ради. Соціальні працівники інспектують пошкоджені квартири. «Де вибиті вікна, видаються матеріали швидкого реагування. Приєдналися до робіт міжнародні організації, донори, соціально-відповідальний бізнес», – додала Катерина Ямщикова.

За останніми даними, в Полтаві до 53 зросла кількість загиблих унаслідок російського удару по навчальному закладу 3 вересня, ще 298 людей – поранені, повідомила вранці у середу Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Форум

XS
SM
MD
LG