Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Польщі скликає Бюро нацбезпеки після російської ракетної атаки по Україні


Матеуш Моравецький скликав засідання Бюро національної безпеки за участі членів Комітету національної безпеки та питань оборони
Матеуш Моравецький скликав засідання Бюро національної безпеки за участі членів Комітету національної безпеки та питань оборони

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скликає засідання Бюро національної безпеки – про це 15 листопада повідомив речник уряду країни Пьотр Мюллер.

«Через кризову ситуацію прем’єр-міністр Моравецький за погодженням із президентом Дудою наказав скликати Бюро національної безпеки з членами Комітету національної безпеки та питань оборони», – заявив він.

Мюллер додав, що уряд повідомить будь-яку інформацію, яка підлягатиме розголосу, і попросив «не публікувати доти непідтверджених даних».

Уряд не наводить деталей щодо того, чи пов’язане засідання з російським масованим обстрілом України.

Водночас місцеві видання, зокрема, Radio Zet із посиланням на свої джерела, повідомляють про двох загиблих у Польщі внаслідок падіння російської ракети. Вибух, за повідомленнями, стався в селищі Пшеводув, неподалік від кордону з Україною.

За числом випущених Росією ракет атака 15 листопада не поступається першому такому масованому нападу, здійсненому 10 жовтня. Результатом є те, що українські енергетики оголосили про застосування екстрених відключень. Мільйони людей залишилися без світла в Києві, Харкові, Житомирі, Львові та інших містах. Крім того, внаслідок ударів по Україні знеструмлення спостерігалося і в сусідній Молдові.

XS
SM
MD
LG