Доступність посилання

ТОП новини

Польські F-16 перехопили російський Іл-20 над Балтійським морем


«Польські винищувачі перехопили літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи територіальних вод Польщі» (фото ілюстративне)
«Польські винищувачі перехопили літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи територіальних вод Польщі» (фото ілюстративне)

Чергова пара польських винищувачів F-16 перехопила й ідентифікувала літак РФ над Балтійським морем. До інциденту дійшло вчора, але оперативне командування Польщі про це повідомило 13 серпня.

«Польські винищувачі перехопили літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи територіальних вод Польщі», – йдеться в повідомленні.

«Захист повітряного простору Польщі є основою безпеки нашої країни. Завдяки ефективному функціонуванню всієї системи протиповітряної оборони ми можемо бути впевнені, що захищені від загроз із повітря», – додали в оперативному командуванні Польщі.

Це не перший такий інцидент із російськими винищувачами. 10 липня 2024 року винищувачі військово-повітряних сил Німеччини і Швеції підіймалися в повітря для перехоплення російського літака над Балтійським морем, повідомила пресслужба ВПС Німеччини у мережі Х.

«Місія VAPB супроводжувала російський морський патрульний літак Іл-20М. Літак летів без плану польоту та без звʼязку з цивільним управлінням повітряним рухом», ­– йдеться у дописі.

17 липня фінські і шведські винищувачі перехопил два російські військові літаки над Балтійським морем. Російські винищувачі не мали плану польоту, не тримали зв’язок з цивільними авіадиспетчерами та не використовували сигналів транспондера, повідомили у Повітряних силах НАТО.

Перехоплення траплялися часто і до того, як Росія здійснила повномасштабне вторгення в Україну. Літаки НАТО щорічно робили близько 400 перехоплень російських літаків.

Форум

XS
SM
MD
LG