Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі суд виніс вирок білорусу та українцю за шпигунство на користь Росії


Ці двоє підсудних були серед 16 громадян Білорусі, України та Росії, заарештованих в рамках розслідування діяльності шпигунської мережі
Ці двоє підсудних були серед 16 громадян Білорусі, України та Росії, заарештованих в рамках розслідування діяльності шпигунської мережі

Суд у Польщі засудив двох людей, громадян України та Білорусі, до тюремного терміну за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії, повідомляє польське агентство новин PAP.

Як зазначається, двоє підсудних були серед 16 громадян Білорусі, України та Росії, заарештованих за рішенням Агентства внутрішньої безпеки Польщі в рамках розслідування діяльності шпигунської мережі, завданням якої був збір інформації про транспортування військової техніки в Україну.

У Варшаві наголошують, що роль Польщі у підтримці Києва зробила її ключовою мішенню для російського шпигунства та диверсій.

Суд у польському місті Люблін призначив 23-річному українцю Максиму Л. шість років позбавлення волі та штраф приблизно 4 тисячі доларів за участь в організованій групі, відповідальній за злочини проти польської держави, шпигунство, а також зберігання канабісу.

30-річний білорус Владислав П. отримав 2 роки та 10 місяців позбавлення волі, а також штраф за участь у злочинній групі та шпигунство.

Суддя Мирослав Бжозовський заявив у ході процесу, що участь підсудних у злочинному угрупуванні не викликає сумнівів. Суддя зазначив, що злочини скоїлися з метою фінансової вигоди.

За даними PAP, решта заарештованих у рамках цього розслідування отримали терміни від 13 місяців до шести років ув’язнення. Максим Л. та Владислав П. мають право оскаржити вирок.

У березні 2023 рок у Польщі затримали шістьох іноземних громадян за підозрою у шпигунстві на користь Росії. Вони, як заявили у польській спецслужбі, за допомогою мережі прихованих відеокамер спостерігали за перевезеннями вантажів залізницею біля ключової для постачання озброєння в Україну залізничної станції.

Повідомлялося, що більшість камер розташовувалася в районі підʼїздів до аеропорту міста Жешува, куди надходять військові вантажі для України.

Форум

XS
SM
MD
LG