Доступність посилання

ТОП новини

Сибіга зустрівся з Сікорським: говорили про Український легіон, винищувачі і ППО


Міністри закордонних справ України та Польщі Андрій Сибіга та Радослав Сікорський під час зустрічі 13 вересня обговорили «подальшу оборонну співпрацю та подальші кроки партнерів для зміцнення нашої держави»
Міністри закордонних справ України та Польщі Андрій Сибіга та Радослав Сікорський під час зустрічі 13 вересня обговорили «подальшу оборонну співпрацю та подальші кроки партнерів для зміцнення нашої держави»

Міністри закордонних справ України та Польщі Андрій Сибіга та Радослав Сікорський під час зустрічі 13 вересня обговорили «подальшу оборонну співпрацю та подальші кроки партнерів для зміцнення нашої держави».

«Сьогодні (13 вересня – ред.) ми обговорили подальшу оборонну співпрацю та ключові кроки союзників, необхідні для зміцнення України. Не має бути жодних обмежень у реалізації Україною права на самозахист - ані у далекобійній зброї, ані в ударах по законних цілях на території Росії. Дорогий Радеку, ціную дуже, що ми тут з тобою однодумці», – сказав Сибіга.

Міністр додав, що «обговорив із главою МЗС Польщі подальше втілення спільної безпекової угоди, зокрема створення Українського легіону, передачу винищувачів для України та інші безпекові питання».

За словами Сибіги, «Україна також веде дискусію з польськими партнерами щодо використання їх засобів протиповітряної оборони для збиття російських ракет та дронів на території України».

«Докладаємо максимум зусиль у роботі з партнерами для побудови коаліції сміливості, яка створить необхідні умови для цього рішення. Говорили також про внесок Польщі у втілення формули миру Президента України Володимира Зеленського. Польські партнери беруть активну участь в її реалізації та виступають у ролі лідера на напрямі енергетичної безпеки», – зауважив очільник української дипломатії.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав 13 вересня Варшаву після візиту до Києва, де зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським та іншими українськими лідерами, а також узяв участь у саміті «Кримської платформи». Україна просить Сполучені Штати та інших західних партнерів надати згоду на застосування їхньої зброї вглиб по території Росії, станом на 13 вересня такого офіційного дозволу ще не отримано.

Під час зустрічі з держсекретарем США Радослав Сікорський укотре наголосив, що, на його переконання, Україна для захисту має право бити по території Росії західною зброєю.

Форум

XS
SM
MD
LG