Доступність посилання

ТОП новини

Польські фермери 4 червня блокуватимуть рух вантажівок у пункті пропуску «Гребенне - Рава-Руська»


Польські фермери після тривалої перерви знову анонсували блокаду вантажної ділянки в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне»
Польські фермери після тривалої перерви знову анонсували блокаду вантажної ділянки в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне»

Польські фермери після тривалої перерви знову анонсували блокаду вантажної ділянки в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» на кордоні з Україною, йдеться в повідомленні Державної митної служби.

За даними митниці, поляки планують розпочати блокаду з 10:00 4 червня за київським часом до другої половини дня 6 червня.

У Державній митній службі кажуть, що через протест очікується можлива повна зупинка руху вантажних автомобілів на виїзд з України.

«У напрямку на в’їзд в Україну польська сторона пропускатиме не більше 24 вантажівок на добу (два запуски по 12 авто) і до 4 автомобілів на годину з гуманітарними вантажами», – сказано у повідомленні.

Раніше посол України в Польщі Василь Зварич розповів, що вже застосовано певні обмеження у торгівлі з Україною, які запрацюють з червня цього року.

«Не вірте міфам, що українське зерно досі заливає польський ринок. Ще з квітня минулого року Україна не продає до Польщі пшениці, кукурудзи, ріпаку і насіння соняшнику. Діє продовжене урядом Польщі одностороннє ембарго на імпорт збіжжя з України. Транзит територією Польщі також фактично зведено до мінімуму, а невдовзі зійде нанівець, бо діють альтернативні маршрути в обхід Польщі», – пояснив дипломат.

Також премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск повідомляв, що Єврокомісія виконала одну з вимог польських фермерів, яка стосується «зеленого курсу», зокрема перелоги (земля, яку свідомо не обробляють для підвищення її родючості – ред.) не будуть обовʼязковими для фермерів вже цього року.

20 березня польські протестувальники вийшли на загальнонаціональний страйк. Акції аграріїв відбувалися у майже 600 місцях і в них брали участь приблизно 70 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG