Доступність посилання

ТОП новини

У поліції уточнили, в якій справі затримали блогера, учасника бойових дій Ананьєва


Поліція Дніпропетровської області заявляє, що блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва затримали у справі про побиття чоловіка в спортзалі селища Гвардійське в січні 2016 року.

«Подія, яка має відношення до затримання, відбулась у січні 2016 року. Під час тренування у спортзалі в смт. Гвардійське між двома чоловіками відбувся конфлікт. Після словесної перепалки один із чоловіків завдав декілька ударів кулаком в обличчя іншому. Потерпілий був доставлений до лікарні, де йому встановили діагноз «крововилив навколо очей, забій головного мозку І ступеню, перелом кісток носу зі зміщенням», – заявили в поліції 11 вересня.

Поліцейські додали, що підозрюваного в побитті оголосили в розшук у квітні, бо він не з’являвся до органів досудового слідства. Справу відкрили за статтею «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Імені підозрюваного в поліції не називають, але з контексту зрозуміло, що йдеться про затримання Ананьєва.

Сам блогер у Facebook відкинув обвинувачення, заявив, що не переховувався від слідства і висловив сподівання, що запланований на 11 вересня суд ухвалить рішення про його звільнення.

10 вересня в Дніпрі перед презентацією книжки поліція затримала відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва. Інформацію про це, яку оприлюднив сам Валерій Ананьєв, Радіо Свобода підтвердили в обласній поліції.

За даними свідків, увечері 10 вересня в приміщенні Центральної міської бібліотеки Дніпра мала відбутись презентація книги Валерія Ананьєва «Сліди на дорозі», але біля будівлі автора затримали правоохоронці. Ананьєва відвезли до райвідділку поліції Новомосковська.

Валерій Ананьєв народився у місті Первомайську на Луганщині, пішов добровольцем у Збройні сили України. Служив у 25-й десантній бригаді ЗСУ п’ять років, з них два – в зоні бойових дійна Донбасі. Був важко поранений і контужений у боях під Слов’янськом. Весь час у зоні АТО вів відеоблог.

У травні 2018 року Валерій Ананьєв анонсував вихід своєї дебютної книги «Сліди на дорозі», яка розповідає про війну на Донбасі. З вересня розпочався всеукраїнський тур автора на підтримку своєї книги.

XS
SM
MD
LG