Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд розгляне апеляцію американця Вілана у листопаді


Апеляцію подали через відмову Верховного суду Республіки Мордовія розглянути клопотання Вілана про переведення у США для відбуття терміну покарання
Апеляцію подали через відмову Верховного суду Республіки Мордовія розглянути клопотання Вілана про переведення у США для відбуття терміну покарання

Суд у Росії проведе слухання щодо апеляції американця Пола Вілана, засудженого за звинуваченням у шпигунстві, у листопаді.

Адвокатка Вілана Ольга Карлова розповіла 18 жовтня, що справу розглядатиме апеляційний суд № 4 загальної юрисдикції міста Нижнього Новгорода 8 листопада.

Апеляцію подали через відмову Верховного суду Республіки Мордовія розглянути клопотання Вілана про переведення у США для відбуття терміну покарання. Суд відправив запит Вілана назад до Мін’юсту «для отримання необхідної інформації відповідно до положень міжнародної угоди Російської Федерації, а також для попереднього узгодження з компетентним органом США».

Команда захисту Вілана спершу просила Московський міський суд розглянути прохання їхнього клієнта про передачу Сполученим Штатам для закінчення відбування покарання. Але суд відмовився розглядати це питання і передав його до Мордовії, де зараз Вілан відбуває термін.

Мордовія – це регіон, розташований приблизно за 350 кілометрів на схід від Москви, в якому розташовані в тому числі і табори радянських часів для політичних в’язнів.

Вілан був заарештований у Москві в грудні 2018 року за звинуваченням у шпигунстві та засуджений до 16 років ув’язнення у травні 2020 року після судового процесу, який був названий Сполученими Штатами «знущанням із правосуддя».

Власник паспортів США, Канади, Великої Британії та Ірландії Пол Вілан відкидав звинувачення у шпигунстві та звинуватив своїх тюремних охоронців у жорстокому поводженні. Сполучені Штати розкритикували російську владу за «ганебне ставлення» до Вілана.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG