Доступність посилання

ТОП новини

На фронті за добу було 187 зіткнень, найбільше – на Покровському напрямку – Генштаб


Танкісти 25-ї Січеславської бригади, Покровський напрямок, Донецька область, жотень 2024 року
Танкісти 25-ї Січеславської бригади, Покровський напрямок, Донецька область, жотень 2024 року

Ситуація на фронті залишається складною, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень, повідомив у ранковому зведенні 25 жовтня Генштаб ЗСУ.

Найбільше боїв було на Покровському напрямку.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 55 штурмових і наступальних дій агресора в районах Миролюбівки, Крутого Яру, Новоторецького, Лисівки, Красного Яру, Миколаївки, Сухого Яру і Михайлівки. Основні зусилля ворожих атак були сконцентровані в напрямку населених пунктів Селидове і Промінь», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В ISW проаналізували наступ РФ на Селидове

Крім того, за даними Генштабу, 23 російські атаки було на Лиманському напрямку, 20 – на Курахівському, 14 – на Куп’янському, по вісім – на Харківському і Времіському, чотири – на Оріхівському, три – на Придніпровському, дві – на Краматорському, одна – на Сіверському.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах один ракетний удар із застосуванням двох ракет, а також 85 авіаударів, зокрема, скинув 153 КАБ. Крім цього, здійснив понад чотири тисячі обстрілів, з них 130 – із реактивних систем залпового вогню і залучив для ураження близько півтори тисячі дронів-камікадзе», – йдеться у зведенні.

Раніше проєкт DeepState повідомив, що російська армія значно просунулася в Селидовому Донецької області – судячи з карти, агресор буквально за добу зміг захопити майже половину міста.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, оприлюдненому в ніч на 24 жовтня, також зазначив, що російські війська останніми днями досягли «значних тактичних успіхів» у Селидовому на Донеччині та його околицях.

В ISW заявляють, що «Росія цілком може взяти Селидове найближчими днями», але захоплення цього населеного пункту за своєю суттю не означає захоплення Покровська.

Селидове розглядається військовими експертами як «останній бастіон» Сил оборони перед Покровськом. У разі його взяття армія Росії убезпечить свої фланги від контратак ЗСУ і зможе розпочати штурм міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Форум

XS
SM
MD
LG