Доступність посилання

ТОП новини

У Покровську будують укріплення в деяких кварталах міста – начальник МВА Добряк


Наслідки обстрілів Покровська, Донецька область
Наслідки обстрілів Покровська, Донецька область

Від лінії фронту до міста Покровська збудовано кілька ліній оборони, які почали зводити ще у 2022 році під контролем військових. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, відповідаючи на запитання, чи готується місто до вуличних боїв.

«До вуличних боїв ще у нас декілька ліній оборони збудовано вже. Ми разом, спільно з обласною військовою адміністрацією, нашими громадами, військовими інженерами цей процес розпочали ще в 2022 році в березні або в квітні», – твердить чиновник.

За словами Добряка, за кожним містом на Донеччині закріплена бойова бригада, яка контролює план оборони міста і побудову укріплень. Посадовець каже, що місцева влада отримала завдання на побудову укріплень у деяких районах міста і працює над цим.

«Завдання по зовнішньому кільцю (отримані) від військових. За кожним містом Донеччини закріплена бойова бригада, (вона) робить план оборони міста або агломерації і дає завдання, що робити цивільним. Нашими зусиллями за допомогою комунальників, за допомогою шахтарів, за допомогою ДФТГ (добровольчого формування територіальної громади – ред.) збудовано вже те, що було потрібно. Ми отримали завдання на внутрішньоквартальні речі (укріплення – ред.) не по всьому місту, а з певних напрямків, скажімо так. Заходимо ще в таку роботу, і робота не припиняється», – наголосив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Упродовж останніх тижнів лінія фронту в Донецькій області стрімко наблизилася до Покровська, який у перші два роки повномасштабної війни був глибоким тилом. Наступним після Покровська розташованим на захід великим містом є Павлоград у Дніпропетровській області, до якого від Покровська – трохи більш як 100 кілометрів. Населення Павлограда становить близько 100 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG