Доступність посилання

ТОП новини

Керівник МВА розповів, скільки людей залишається у Покровську на Донеччині


Люди стоять біля зруйнованих житлових будинків на місці російського ракетного удару в Покровську, 24 червня 2024 року
Люди стоять біля зруйнованих житлових будинків на місці російського ракетного удару в Покровську, 24 червня 2024 року

Начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк розповів, що у місті Покровськ залишаються близько 60 тисяч людей. Про це він сказав в ефірі проєкту Радіо Свобода – Радіо Донбас Реалії.

«Ми закликаємо всіх евакуюватися. У нас працює обласна евакокомісія, від нас евакопоїзд відходить кожні 8 днів. Але динаміка не така, навіть при обстрілах не така, як хотілося б. Люди зволікають все ж таки з масовою евакуацією», – розповів він.

Посадовець пояснює це тим, що в місті є «всі сервіси, робота».

«Всі мають надію на Збройні сили України. Ще за допомогою держави, місцевих бюджетів, обласного бюджету побудована достатньо потужна багатоешелонована лінія оборони, тому люди мають надію, що ця лінія оборони і витримає, і хлопці наші збройних сил витримають, встоять і не дадуть захопити місто», – додав Добряк.

У січні 2022 року в місті проживали понад 60 тисяч людей.

Покровськ, як інші населені пункти в Донецькій області, зазнає російських атак. Внаслідок удару Росії по Покровську 24 червня, за даними місцевої влади, загинули п’ятеро людей, десятки – зазнали поранень.

У червні проєктDeepStat повідомив, що армія Росії окупувала Новопокровське на північний захід від Авдіївки. У Генштабі ЗСУ це повідомлення не коментували. Агресору, таким чином, залишається близько 25 кілометрів на захід до Покровська.

Форум

XS
SM
MD
LG