Доступність посилання

ТОП новини

500 людей евакуюють з Покровська щомісяця, половину дітей вже вивезли – голова МВА


Наслідки російської ракетної атаки на Покровськ, Донецька область, 24 червня 2024 року
Наслідки російської ракетної атаки на Покровськ, Донецька область, 24 червня 2024 року

Завдання з облаштування оборонних споруд в районі міста Покровськ Донецької області місцева військова адміністрація виконує так, як ставить завдання військове керівництво, але не більше. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) заявив Сергій Добряк, начальник Покровської міської військової адміністрації.

«Сьогодні до міста 20 кілометрів від лінії фронту. Ті завдання (облаштування фортифікаційних споруд – ред.), які ставить військове керівництво, ми виконуємо – не більше, не менше. Я і не маю права, і не всією інформацією (про фортифікаційні споруди – ред.) володію. Я тільки володію конкретно по місту, або по внутрішньому кільцю міста», – розповів Сергій Добряк.

Читайте також: «Все залишили вдома – 22 кози, кури, три собаки». З «гарячого» Торецька поспіхом їдуть люди

Радіо Свобода також просило голову МВА прокоментувати відео, опубліковане військовим 59-ої бригади ЗСУ Андрієм Серганом, який показав, як у центрі Покровська комунальники працюють на клумбах із трояндами. Військовий обурився, мовляв, важливіше було б облаштовувати фортифікаційні споруди, ніж висаджувати квіти. Добряк відео військового коментувати відмовився, проте каже, що це звичайна робота комунальників:

«Це звичайна планова робота, як підмітання вулиць. Цій клумбі більше 10 років і таких клумб багато по місту. Все рівно комунальники міста впорядковують все, отримують зарплату. Щодо військового: ну молодець, зібрав більше 2 мільйонів переглядів, гроші заробив. Маю надію, що підрозділу допоможе. Тому що можна коментувати? Фортифікаційні споруди ми робимо по захисту міста. Це ДСК (для службового користування – ред.) інформація».

За словами начальника Покровської міської військової адміністрації, у місті залишаються 60 тисяч людей, з яких 4 тисячі – діти, ще 4 тисячі дітей евакуювали. Щомісяця з міста евакуюються понад 500 людей. Евакуаційний потяг, за словами Добряка, відправляється один раз у вісім днів.

«Зараз у наш евакуаційний хаб їдуть люди з Торецька, розумієте, який там жах твориться. Вони проходять комісії, записуються. Тому що там будуть виплати, йдуть виплати по від’їзду, через «Укрпошту». Тому так планово це виходить. Тобто не просто прийти на потяг. Якщо людина прийшла, до потяга ще п’ять-шість днів, то в нас є «шелтер», де вона перебуває; можна помитися, триразово похарчуватися гарячим харчуванням. Їдуть зараз у Волинську область. Волинь – приймаюча сторона, і Рівненщина. Це організовано через уряд, через Донецьку обласну державну адміністрацію», – розповів він.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що там протягом останніх тижнів тривають «найбільш жорсткі ворожі атаки».

Влада Донецької області регулярно закликає місцевих жителів евакуюватися в більш безпечні регіони.

Форум

XS
SM
MD
LG