Доступність посилання

ТОП новини

«Спроба перехопити порядок денний напередодні Саміту миру», – Подоляк про заяву Путіна щодо припинення вогню


Також Михайло Подоляк вважає, що Росія намагається добитися того, щоб у глобальному інформаційному просторі домінувала не тільки інформація про проведення Саміту, а й пропозиція Кремля
Також Михайло Подоляк вважає, що Росія намагається добитися того, щоб у глобальному інформаційному просторі домінувала не тільки інформація про проведення Саміту, а й пропозиція Кремля

Володимир Путін заявив про умови припинення вогню напередодні Саміту миру, який відбудеться в 15-16 червня у Швейцарії, для того, щоб перехопити порядок денний. Таку думку в ефірі Радіо Свобода (Свобода.Live) висловив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

«Це спроба перехопити порядок денний, глобальний, безумовно, напередодні Саміту, щоб наряду з тим, що будуть обговорювати в Швейцарії, обговорювали і заяву Путіна», – каже Подоляк.

Також він вважає, що цією заявою Росія намагається добитися того, щоб у глобальному інформаційному просторі домінувала не тільки інформація про проведення Саміту, а й пропозиція Кремля:

«Я маю на увазі, як це буде доноситись пропагандою російською, і не більше того… Є розуміння, чому понад 80 країн зібралися, є розуміння того, як ця війна має завершитися, тобто що таке справедливий фінал війни, що таке повернення до міжнародного права. І щоб не це домінувало у глобальному інформаційному просторі, а домінували дві точки зору. І ось є пропозиція Росії, яка виглядає наступним чином».

Читайте також: Зеленський відреагував на заяву Путіна, заявивши про «відродження нацизму»

Саму ж заяву радник Офісу президента України вважає не пропозицією, а ультимативною вимогою.

«Ви маєте відмовитись від суб’єктності, повністю від суверенітету. Ви маєте відмовитись від можливості самозахисту, тобто не вступати в жодні альянси, від армії. Там, до речі, ще були пункти, вони сьогодні також прозвучали. І це говорить про те, що це калькована промова, те саме, що говорилось на початку війни: демілітаризація, денацифікація і так далі і тому подібне, як начебто не було двох років і трьох місяців війни», – каже Подоляк.

Раніше Володимир Путін заявив, що Москва нібито припинить вогонь і буде готова розпочати мирні переговори, як тільки Україна повністю виведе війська з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей і заявить про відмову від вступу до НАТО.

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на заяву президента РФ Володимира Путіна про умови припинення вогню, назвавши її «відродженням нацизму».

Форум

XS
SM
MD
LG