Доступність посилання

ТОП новини

ВМС: Росія будує уніфіковані пускові установки для «Калібрів» і «Оніксів»


Сили РФ будують уніфіковані пускові установки для «Калібрів» та «Оніксів», розповів Дмитро Плетенчук
Сили РФ будують уніфіковані пускові установки для «Калібрів» та «Оніксів», розповів Дмитро Плетенчук

Сили РФ будують уніфіковані пускові установки для «Калібрів» та «Оніксів», розповів в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Калібри» залишаються небезпечною зброєю із бойовою частиною вагою 450 кг, однак процент збиття цих ракет є високим. За інформацією військових, росіяни врахували цей досвід і будують уніфіковані шахти для пусків – і для «Калібрів», і для «Оніксів», – розповів він.

Плетенчук наголосив, що сили РФ застосовують «Калібри» з метою перевантаження ППО під час комбінованих ракетно-дронових атак, але «пріоритет на ураження цілей зараз мають інші типи ракетного озброєння».

Він також розповів, що наразі у Чорному та Азовському морях уже кілька днів не спостерігаються носії крилатих ракет.

«При цьому у Чорному морі кораблі росіян відсутні, в Азовському - зафіксовані три мінні тральники й один ракетний катер, який не може заподіяти шкоди зі своєї локації», – наголосив Плетенчук.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

Форум

XS
SM
MD
LG