Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила про підозру в «масштабній корупції» заступнику мера Чернігова


Пожежник працює на місці удару по критичному об’єкту енергетичної інфраструктури, грудень 2022 року
Пожежник працює на місці удару по критичному об’єкту енергетичної інфраструктури, грудень 2022 року

Служба безпеки України повідомила про підозру в «масштабній корупції» заступнику Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, повідомляє у телеграмі пресслужба відомства.

За даними слідства, посадовець організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена через російські обстріли навесні 2022 року.

«Вже в липні обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 млн грн. Ця сума підтверджена ініційованими Службою безпеки судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз», – йдеться у повідомленні.

У СБУ кажуть, що для реалізації схеми посадовець «скоординував» свої дії з керівництвом компанії-постачальника.

Слідчі Служби безпеки повідомили чиновнику про підозру ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 32 млн. грн. Триває розслідування.

Секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако повідомив, що 19 червня зранку «силовики вкотре провели обшуки в Чернігівській міській раді, перевернули в кабінеті заступника міського голови всі документи та забрали його в столицю для обрання запобіжного заходу». За його словами, йдеться про Віктора Геращенка – керівника штабу з підготовки міста до опалювального сезону 2023/24, куратора сфери ЖКГ та енергетики.

«Це чергова спроба чиновників з центру паралізувати роботу міської ради та її виконавчих органів. Під час підготовки до опалювального сезону за те, що пройшли минулий», – написав Ломако у фейсбуці.

Читайте також: «Я рятував свою сім’ю»: як мер Чернігова Атрошенко коментує рішення суду про своє відсторонення

Мера Чернігова Владислава Атрошенка у грудні суд позбавив права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також оштрафував його. Таке рішення суд виніс за протоколом НАЗК про конфлікт інтересів. Мер Чернігова вважає це рішення неправосудним.

XS
SM
MD
LG