Доступність посилання

ТОП новини

Сирський вніс зміни до курсу підготовки для військових


Військові Збройних сил України вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права, відповідні зміни вніс
Військові Збройних сил України вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права, відповідні зміни вніс

Військові Збройних сил України вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

У відомстві кажуть, що в «умовах триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України та на виконання взятих нашою державою міжнародних зобов’язань», головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський схвалив рішення щодо впровадження в курс підготовки для військовослужбовців обов’язкового блоку з вивчення норм міжнародного гуманітарного права (права збройних конфліктів).

За словами Генштабу, «це рішення є частиною комплексного підходу щодо забезпечення високого рівня правової культури та підготовки військовослужбовців, оскільки керівництво Збройних сил України приділяє особливу увагу дотриманню норм міжнародного гуманітарного права у всіх аспектах військової діяльності».

«Реалізація зазначеного рішення сприятиме підвищенню рівня правової культури серед військовослужбовців та спрямоване на забезпечення їхньої готовності діяти відповідно до міжнародних стандартів», – зауважили в штабі.

Підготовка і тренування українських військових є частиною багатьох із безпекових угод, які впродовж останніх місяців Україна укладає зі своїми партнерами. Серед іншого, всі пілоти і техніки, які літатимуть і обслуговуватимуть винищувачі F-16, готуються в кількох європейських країнах та у США.

Форум

XS
SM
MD
LG