Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон фіксує переміщення Росією невеликої кількості сил у Курську область


Однак Пет Райдер не уточнив, чи йдеться про передислокацію російських сил із України або із інших регіонів Росії.
Однак Пет Райдер не уточнив, чи йдеться про передислокацію російських сил із України або із інших регіонів Росії.

Міноборони США фіксує передислокацію невеликої кількість російських сил у Курську область РФ, де ЗСУ проводить наступальну операцію.

«Ми бачили ознаки того, що Росія переміщує невелику кількість сил у Курську область для реагування… Ми продовжуємо бачити деякі просування українців», – сказав речник Пентагону Пет Райдер на брифінгу 20 серпня.

Однак він не уточнив, чи йдеться про передислокацію російських сил із України або із інших регіонів Росії.

Читайте також: Росія перекинула з України кілька тисяч солдатів у Курську область – посадовці США

Днями аналітики Інституту дослідження війни (ISW) заявили, що наступальна операція ЗСУ у Курській області продовжує змушувати Росію передислоковувати сили з інших частин фронту, і, ймовірно, наступні етапи бойових дій на території Росії вимагатимуть від РФ більшої кількості особового складу і матеріально-технічних засобів у цьому регіоні.

The Wall Street Journal (WSJ) 17 серпня повідомило з посиланням на джерело, що російські війська передислокували «кілька» бригад загальною чисельністю 5 000 осіб з інших регіонів України з 6 по 13 серпня.

В Інституті дослідження війни припускають, що передислокація російських військ дозволила російським силам уповільнити початково швидкі успіхи України в Курській області і почати стримувати масштаби українського наступу.

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 90 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали тисячі людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG