Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: Курська операція ЗСУ продемонструвала «креативність і доблесть» українців


« Що стосується їхньої операції в Курську, то вони явно змусили росіян відповідати. Вона, безумовно, продемонструвала креативність і бойову доблесть українців» – каже Пет Райдер
« Що стосується їхньої операції в Курську, то вони явно змусили росіян відповідати. Вона, безумовно, продемонструвала креативність і бойову доблесть українців» – каже Пет Райдер

Курська операція ЗСУ продемонструвала «креативність і доблесть» українців, заявляють у Міністерстві оборони США.

«Ми продовжуємо обговорення з українцями щодо їхніх цілей. Ви чули, як президент Зеленський сказав, що йдеться про створення буферної зони. Тож ми ведемо ці розмови, щоб дізнатися більше про їхні цілі. Що стосується їхньої операції в Курську, то вони явно змусили росіян відповідати. Вона, безумовно, продемонструвала креативність і бойову доблесть українців», – сказав на брифінгу 20 серпня речник відомства Пет Райдер, відповідаючи на запитання, чи готові США відкрито і публічно підтримати операцію України в Курську.

Речник Пентагону також зауважив, що США продовжують зосереджуватися на тому, щоб Україна була вільною і суверенною країною, здатною стримувати російську агресію в майбутньому.

Читайте також: Зеленський: Курська операція показала «наївність та ілюзорність» концепції червоних ліній щодо Росії

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 90 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали тисячі людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.


Форум

XS
SM
MD
LG