Доступність посилання

ТОП новини

Українська активістка Павленко виїхала з Криму після обшуків – ЗМІ


Вранці 29 серпня в будинку Ольги Павленко в Сімферополі відбувся обшук
Вранці 29 серпня в будинку Ольги Павленко в Сімферополі відбувся обшук

Активістка Українського культурного центру Ольга Павленко виїхала з території анексованого Росією Криму на материкову частину України, повідомляє «Громадське радіо».

Інших деталей ЗМІ не наводить.

Вранці 29 серпня в будинку Ольги Павленко в Сімферополі відбувся обшук. Адвокат заявляв, що правоохоронці підозрювали активістку та членів її сім’ї у зв’язках із забороненим на території Росії «Правим сектором».

У квітні 2018 року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову і Ольгу Павленко викликав «на бесіду» старший помічник російського прокурора Сімферополя Олексій Пучков. Співробітника прокуратури цікавила робота Центру і випуск газети «Кримський терен». Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він створений активістами з метою збереження і популяризації на півострові української культури. При цьому на учасників центру чинять тиск: викликають на допити і бесіди до правоохоронних органів, попереджають про неприпустимість екстремізму.

Одному з лідерів Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну в 2017 році після погроз та тиску з боку силовиків довелося залишити півострів.

XS
SM
MD
LG