Доступність посилання

ТОП новини

Ватажку угруповання «ЛНР» Пасічнику оголошено чергову підозру


Портрети Леоніда Пасічника (л) та Володимира Путіна (фото ілюстративне)
Портрети Леоніда Пасічника (л) та Володимира Путіна (фото ілюстративне)

Ватажку угруповання «ЛНР» оголошено чергову підозру, цього разу – через участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території та повторне обрання до незаконного органу влади, повідомляє Служба безпеки України.

«За даними слідства, підозрюваний, як «голова ЛНР», разом з представниками РФ створює умови для анексії Луганщини шляхом проведення фейкового «референдуму» та підписання договору про «приєднання» тимчасово окупованої території регіону до Росії. З 1 по 10 вересня 2023 року на захопленій території Луганської області проведено незаконні «вибори депутатів народної ради та депутатів представницьких органів муніципальних утворень «ЛНР» першого скликання»», – йдеться в повідомленні СБУ.

23 вересня цього року за поданням президента РФ, пише сайт СБУ, підозрюваний був повторно обраний «головою ЛНР».

«Він склав присягу на вірність конституції РФ та народу псевдореспубліки і вступив на керівну посаду», – пише СБУ, не вказуючи імені підозрюваного. Однак відомо, що ватажком угруповання «ЛНР» є Леонід Пасічник.

Раніше за вчинення низки злочинів проти основ нацбезпеки України обвинувальний акт стосовно нього було направлено до суду.

Україна, Європейський союз і Сполучені Штати розкритикували проведення на початку вересня російських так званих виборів на тимчасово окупованих українських територіях. Зокрема, ЄС заявив що не визнає і не «визнаватиме ні проведення цих так званих «виборів», ні їхні результати». США назвали псевдовибори на окупованих територіях України «нічим іншим, як пропагандистським заходом».

Форум

XS
SM
MD
LG