Доступність посилання

ТОП новини

У Парагваї захоплено чотиритонну партію кокаїну


Президентський палац в Асунсьйоні та будинок резиденції уряду Парагваю
Президентський палац в Асунсьйоні та будинок резиденції уряду Парагваю

Влада Парагваю захопила чотиритонну партію кокаїну, ринкова вартість якої становить близько 240 мільйонів доларів. Контрабанду виявили всередині вантажу цукру, призначеного одержувачу в Бельгії. Про це повідомило парагвайське агентство Senad, яке веде боротьбу з нелегальним обігом наркотиків.

Затримання кокаїну, яке отримало назву «Операція «Солодощі», стало найбільшою в історії країни спецоперацією проти наркоторговців. Захоплення чотирьох тонн кокаїну було проведено в морському порту Асунсьйона, столиці Парагваю, повідомляє CNN.

У доповіді Senad ідеться про те, що після виявлення «підозрілого вантажу» правоохоронці скоординували свої дії з іншими урядовими агентствами. Відбувається огляд багатьох десятків контейнерів. Розслідування намагається виявити організатора мережі постачання наркотиків на європейський континент.

Затримано одного підозрюваного. Це водій тягача, який залишив партію кокаїну в морському порту, повідомляє парагвайська медійна компанія Ей-Бі-Сі.

Президент Парагваю Сантьяго Пенья заявив місцевим ЗМІ, що партії наркотиків «не залишають країну», вони конфіскуються в межах кордонів Парагваю. Головним завданням, яке стоїть перед правоохоронними органами, є припинення доставки наркотиків до місць подальшого транспортування. Президент наголосив, що Парагвай не виробляє кокаїн.

Форум

XS
SM
MD
LG