Доступність посилання

ТОП новини

CБУ: у Києві затримали жінку, яка координувала паліїв військових автомобілів


За даними СБУ, задокументовано, що жінка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запалювальних пристроїв, якими мали знищувати автомобілі військових.
За даними СБУ, задокументовано, що жінка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запалювальних пристроїв, якими мали знищувати автомобілі військових.

У Києві затримали жінку, яка координувала дії паліїв військових автомобілів, повідомляє у телеграмі Служба безпеки України.

За відомства, резидентка (старша агентка), яка перебувала на прямому зв’язку із співробітником російського ГРУ, займалася координацією підпалювачів і допомагала їм проводити підривну діяльність у Києві – задокументовано, що жінка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запалювальних пристроїв, якими мали знищувати автомобілі військових.

У СБУ кажуть, що для викриття резидентки українська спецслужба задіяла свого «подвійного агента» – жителя Києва, якого українська спецслужба викрила на підготовці до одного з підпалів, чоловік пішов на співпрацю зі СБУ і допоміг задокументувати підривну діяльність фігурантки. Напередодні повідомлялось про затримання у Києві підозрюваного у підпалах військових авто.

Правоохоронці зазначають, що жінка особисто намагалася зняти на відео один із підпалів, який мав вчинити «подвійний агент», саме тоді її затримали – на місці події оперативники вилучили саморобний запалювальний пристрій та мобільний телефон із доказами підривної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Жінка перебуває під вартою.

У СБУ кажуть, що за задумом агресора знищення військових автомобілів мало призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь РФ.

На початку серпня начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський розповів в ефірі телемарафону, що українські правоохоронні органи розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб, підозрюваних у скоєнні цих злочинів. За його словами, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

Читайте також: У Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових – ОВА

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG