Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок атаки талібів вбито кількох бійців сил безпеки Пакистану


Як повідомив журналістам начальник місцевої поліції Абдул Самад Хан, двоє солдатів і стільки ж поліцейських були вбиті
Як повідомив журналістам начальник місцевої поліції Абдул Самад Хан, двоє солдатів і стільки ж поліцейських були вбиті

Щонайменше п’ять співробітників сил безпеки Пакистану загинули внаслідок нападу талібів на північному заході Пакистану 20 жовтня.

Як повідомив журналістам начальник місцевої поліції Абдул Самад Хан, двоє солдатів і стільки ж поліцейських були вбиті – їхня патрульна машина підірвалася на придорожній бомбі в районі Баджаур недалеко від кордону з Афганістаном. Тан сказав, що в цьому районі почалася пошукова операція.

Пакистанський «Талібан», «Техрік-і-Талібан Пакистан» (ТТП) заявив про відповідальність за напад на силовиків.

Баджаур, що межує з афганською провінцією Кунар, був одним з оплотів бойовиків, пов’язаних з «Аль-Каїдою», до того, як вони були відкинуті в ході серії пакистанських військових наступів.

Крім того, бойовики атакували контрольно-пропускний пункт пакистанської армії в тому ж регіоні, в результаті чого загинув один солдат, йдеться у заяві військових від 20 жовтня.

ТТП – це окрема від афганських талібів група бойовиків. Однак угруповання пакистанських бойовиків часто пов’язані з групами, які перебувають за кордоном у Афганістані, і обидві дотримуються того ж жорсткого сунітського ісламу, що і афганські таліби.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG