Доступність посилання

ТОП новини

Чотири людини загинули, 15 – поранені за добу через обстріли РФ у чотирьох областях – ОВА


Дим після російського ракетного удару, Харків, 17 травня 2024 року
Дим після російського ракетного удару, Харків, 17 травня 2024 року

Чотири людини загинули, 15 – зазнали поранень у чотирьох областях України минулої доби через російські обстріли, свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Зокрема, за словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, в цьому регіоні через російську агресію загинули дві людини, ще дві – поранені.

«Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Садове, Станіслав, Понятівка, Микільське, Берислав, Михайлівка, Тягинка, Осокорівка, Львове, Новоолександрівка і місто Херсон. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено багатоповерхівку і вісім приватних будинків. Були зафіксовані влучання в припортову інфраструктуру. Побиті складське приміщення, господарські споруди, гараж і чотири приватних автомобілі», – йдеться в повідомленні.

Вадим Філашкін, голова Донецької ОВА повідомив, що російські військові за добу сім разів обстріляли населені пункти Донеччини. «У Курахівці загинула одна людина, пошкоджено будинок. У Веселому Гродівської громади поранено людину, пошкоджено чотири будинки», – написав він у телеграмі.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про загибель 60-річної жінки і поранення ще 11 людей, зокрема двох дітей 13 і 16 років через російські удари. Крім того, через обстріли були пошкоджені приватні будинки, лінії електропередачі, автомобілі.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров поінформував, що одна жінка була поранена під час російського удару по Василівському району.

Загалом, за словами Федорова, протягом доби російські війська 459 разів ударили по Запорізькій області, під обстрілом перебували сім населених пунктів, надійшло вісім повідомлень про руйнування житла.

Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА повідомив, що від вечора 18 травня російські війська тричі били по Нікопольщині. Загиблих і постраждалих там, за словами голови ОВА, немає, проте пошкоджені санаторій, сім приватних будинків, дві господарські споруди, понівечені лінія електропередач і газогін.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG