Доступність посилання

ТОП новини

Офіси «ОУН» і «Айдар» не штурмують, але хочуть оглянути – поліція


Наміри правоохоронців пов’язані з сутичками під Генпрокуратурою, які сталися вранці 17 вересня (на фото)
Наміри правоохоронців пов’язані з сутичками під Генпрокуратурою, які сталися вранці 17 вересня (на фото)

Поліцейські не штурмують будівлю, де знаходяться офіси організацій «ОУН» і «Айдар» – про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі Головного управління Нацполіції Києва.

Такий коментар дали у зв’язку з інформацією, яку раніше розповсюдив очільник організації С14 Євген Карась.

«Зараз міліція штурмує офіс ветеранів ОУН і Айдару, які бунтували під ГПУ. Хлопці забарикадувалися в приміщенні. Там Віта Заверуха і керівник ветеранської спілки Євген Строкань», – повідомив активіст.

В поліції пояснили, що будівля, де розташовані офіси, перебуває у приватній власності і наразі правоохоронці чекають на власника.

«За попередньою інформацією правоохоронців, у будівлі є активні учасники конфлікту під Генеральною прокуратурою України, тому, коли буде власник будівлі і буде дозвіл працівників поліції, там проведуть огляду. Зараз ніякого штурму немає, просто працівники поліції ведуть перемовини», – повідомила представниця прес-служби.

Вона уточнила, що мова йде про огляд, а не обшук, і пов’язаний він із акцією протесту, яка сталася сьогодні під будівлею Генеральної прокуратури.​

17 вересня під ГПУ протестували проти видачі до Росії етнічного інгуша Тимура Тумгоєва. Протест супроводжувався сутичками і штурханиною між активістами і правоохоронцями.

Читайте також: «Українське консульство відвідає Тумгоєва в Росії, в разі катувань Київ подасть позов до ЄСПЛ – ГПУ​»

Раніше в Генеральній прокуратурі заявляли, що Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам виправдано і у відповідності до законодавства.

Натомість правозахисники стверджують, що Тумгоєва видали Росії таємно і з порушеннями закону, який забороняє видачу людини до країни, де її життю та здоров’ю загрожує небезпека.

31-річний Тімур Тумгоєв походить з Пригородного району Північної Осетії (до депортації інгушів 1944 року – територія Інгуської РСР).

Читайте також: «Екстрадиція добробатівця Тумгоєва до Росії​»

До Харкова Тумгоєв прилетів із Стамбула в червні 2016 року. Оскільки його розшукувала ФСБ через Інтерпол, українські прикордонники затримали його, суд заарештував спочатку на сорок діб, а згодом взяв його під екстрадиційний арешт на час, поки тривала перевірка документів, наданих ФСБ.

За словами очільника добровольчого батальйону імені шейха Мансура Мусліма Чеберлоєвського, Тумгоєв воював на Донбасі на боці України.

Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам вночі 12 вересня.

XS
SM
MD
LG