Доступність посилання

ТОП новини

59% українців однозначно налаштовані залишитися в Україні – опитування


Соціологи зазначили, що з віком налаштованість залишатися в Україні зростає
Соціологи зазначили, що з віком налаштованість залишатися в Україні зростає

Абсолютна більшість опитаних Українців хоче будувати своє майбутнє життя в Україні (86%), основна частка серед них демонструє однозначну налаштованість залишатися в Україні (59%). Про це свідчить опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 8 по 15 серпня 2024 року.

Соціологи зазначили, що з віком налаштованість залишатися в Україні зростає. Так, якщо серед молоді будувати майбутнє в Україні хочуть 74%, серед респондентів 30–39 років – вже 81%, 40–49 років – 87%, 50–59 років – 90%, і серед найстаршої групи – 93%.

Раніше опитування Київського міжнародного інституту соціології засвідчило, що лише половина українських біженців, які наразі проживають у Німеччині, Польщі та Чехії, готові повернутися додому, якщо для цього будуть такі умови, як безпека, нормальна робота критичної інфраструктури, наявність житла та завершення повномасштабного вторгнення.

Опитування методом face-to-face проводилося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Всього було опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Форум

XS
SM
MD
LG