Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: в Україні зросла кількість дітей, загиблих через агресію Росії


Іграшка лежить перед пошкодженими житловими будинками в Оріхові, поблизу лінії зіткнення в Запорізькій області, 28 лютого 2024 року
Іграшка лежить перед пошкодженими житловими будинками в Оріхові, поблизу лінії зіткнення в Запорізькій області, 28 лютого 2024 року

Унаслідок збройної агресії Росії в Україні зросла кількість загиблих дітей зросло до 555, повідомив станом на 1 липня Офіс генерального прокурора.

Понад 1420 зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 550, Харківській – 400, Херсонській – 154, Дніпропетровській – 152, Київській – 130, Запорізькій – 120.

В Офісі генпрокурора додають, що 30 червня через обстріл Харкова поранене 8-місячне немовля, 30 червня у лікарні померла 8-річна дівчинка, яка була травмована 28 червня у селищі Нью-Йорк Донецької області.

У неділю, 30 червня, російські війська завдали удару по терміналу «Нової пошти» у Харкові. За даними місцевої влади, внаслідок удару загинув працівник поштового відділення, ще дев’ятеро людей зазнали поранень, серед них була 8-місячна дитина. 1 липня голова голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що 8-ми місячний хлопчик у задовільному стані – сьогодні готується до виписки під нагляд сімейного лікаря.

13 травня дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ заявив, що щонайменше 1 993 дитини в Україні були вбиті або поранені з моменту повномасштабного вторгнення Росії. В середньому це дві дитини щодня, заявили у фонді. За повідомленням, це цифри, які змогла перевірити ООН, але справжня кількість, ймовірно, – набагато вища.

Форум

XS
SM
MD
LG