Доступність посилання

ТОП новини

Дівчина заявила про побиття «військовим» в Одесі. У поліції та ТЦК відреагували


Постраждала вказує, що у неї два розсічення на голові, а також численні синці по всьому тілу
Постраждала вказує, що у неї два розсічення на голові, а також численні синці по всьому тілу

В Одесі поліція розпочала розслідування за фактом побиття дівчини чоловіком у військовій формі, повідомили 14 травня в Головному управлінні Нацполіції в Одеської області.

Раніше Антоніна Токмакова поширила у своїх соціальних мережах інформацію про напад на неї людини у військовій формі. Вона розповіла, що приїхала до відділку поліції у компанії друзів для написання заяви щодо ситуації з таксистом, який, за її словами, залив їх перцевим балоном в обличчя.

«Після того, як заява була написана, поліція відмовилася нас випускати… Вони сказали, що мого друга зараз везуть на Канатну 86 «переночувати» і далі «розбиратимуться», – пише дівчина.

Вона зазначила, що хотіла поїхати разом з хлопцем. Проте її відмовились пускати в машину. Тоді вона дістала телефон та почала фіксувати все на камеру – саме в той момент чоловік у формі з милицею підбіг до дівчини та, за її словами, побив її.

Постраждала вказує, що у неї два розсічення на голові, а також численні синці по всьому тілу. До свого допису Токмакова додала фото побиття, а також відео з моментом нападу чоловіка у військовій формі.

У поліції заявили, що в ході перевірки даної інформації було встановлено, що 12 травня ввечері на спецлінію «102» надійшло повідомлення від таксиста про те, що на вулиці Гаванній четверо громадян напали на нього та застосували газовий балончик дратівливої дії.

На виклик чоловіка виїхав екіпаж патрульної поліції. Компанію молодих людей, до якої входила дівчина та троє чоловіків, з місця події «було запрошено» до територіального підрозділу поліції.

«У райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських... Відносно неї були складені декілька протоколів за дрібне хуліганство і адмінзатримання. Після складання адміністративних матеріалів та взяття пояснень правопорушників було відпущено», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці стверджують, що наступного дня до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Грецькій вночі дівчину побили працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася, на телефонні дзвінки дівчина не відповідає і вдома не з’являється», – кажуть в поліції.

Проводяться слідчі дії в рамках провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження).

Одеський обласний ТЦК та СП оприлюднив повідомлення, що за фактом події розпочато службову перевірку.

«У разі виявлення та доведення провини представників ТЦК та СП, вони буду притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства. Керівництво Одеського обласного ТЦК та СП засуджує будь-які прояви насильства та співпрацює з правоохоронними органами для встановлення реальних обставин», – йдеться у дописі.

ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень за фактами порушень, скоєних співробітниками ТЦК, територіальних центрів комплектування. А також про зловживання щодо важко поранених бійців у військово-лікарських комісій (ВЛК). Як розповіли в ДБР, серед таких порушень – хабарництво і побиття.

Форум

XS
SM
MD
LG