Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ завдали удару по Одеському порту: загинула людина, пошкоджені два цивільних судна – влада


Також під час атаки було пошкоджено склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніка, будівлі філії Адміністрації морських портів, автомобілі. Фото архівне
Також під час атаки було пошкоджено склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніка, будівлі філії Адміністрації морських портів, автомобілі. Фото архівне

Російські війська завдали удару по Одеському порту – загинула людина, є постраждалі, пошкоджені два цивільних судна, повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

«14 жовтня Росія вкотре здійснила обстріл Одеського порту. Внаслідок атаки одна людина загинула, ще вісім постраждали. Всі цивільні. Також пошкоджень вже вдруге зазнало суховантажне судно під прапором Палау Optima. Тиждень тому це судно вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою. Тоді постраждали іноземці – члени екіпажу», – написав він у телеграмі.

За його словами, інше пошкоджене сьогодні судно – NS Moon – ходить під прапором Белізу.

Також, як зазначив Кулеба, під час атаки було пошкоджено склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніка, будівлі філії Адміністрації морських портів, автомобілі.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер додав, що Одесу атакували балістичною ракетою. За його словами, постраждалі перебувають у лікарні, двоє з них – у важкому стані. Всі поранені та загиблий – працівники припортової інфраструктури, громадяни України.

Читайте також: «Підштовхнути Україну до переговорів» – ISW про російські удари по цивільних суднах

За даними віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олексій Кулеба, за останні три місяці сили РФ здійснили майже 60 атак на порти, цивільні судна та зерносховища.

Російські війська регулярно атакують Одещину, зокрема її портову інфраструктуру. При цьому керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України.

Україна є одним із провідних світових виробників й експортерів зерна.

Форум

XS
SM
MD
LG